Известие

Collapse
No announcement yet.

Не върви като за 144 коня,защо?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не върви като за 144 коня,защо?

Привет на всички!
    Като цяло много съм доволен от колата,вече стана 1 година от както я имам,навъртял съм и 17000км,само сменях носачи и стабилизираща щанга.Проблема е че не върви на пълната си мощност,почти всяка кола над 115 кс ме бие.На газ върви повече от колкото на бензин,но нещо не е наред според мен.
    Като я смачкам на бензин,при смяна на предавките вместо да ускорява тя първо забива муцуна за секунда и чак след това тръгва нагоре.На какво може да се дължи това?
    На магистралата повече от 205км/ч не може да вдигне.
    Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
    Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
    Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

Сменяш свещи, ламбда, дебитомер, проверяваш зацепването на колата, изхвърляш газовата уредба, чистиш дюзи и колата ще хвръкне. В противен случай си караш на газчица и си свиркаш.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Сигурно спецовете ще кажат по-добре, но от личен опит знам, че каго сложиш газова и караш дълго време, после на бензин не върви както преди (заради дюзите), а тва със забиването на муцуната ми го правеше на аудито обаче заради дебитомер, на диагностика ходил ли си ? Може и свещите да са за смяна (или зацапани кабели и лули), тогава леко тресе на празен ход или пали по-трудно.
      Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
      "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

ходих на две места,показва само някаква грешка от газта,чистят я и след един ден пак се появява ,иначе всичко останало е ок

Comment

Ako не си сменял свещи,те със сигурност са за смяна.Щом караш на газ по-бързо се износват.Аз тъкмо си взех за моята NGK от Англия и ми излязоха 100лева по-евтино от цената на която ги предлагат в България,та даже 130 лева надолу.А и разхода ти сигурно е голям в момента?

Alfa Romeo 156 2.0tssigpic
          бивша 155 2.0ts
          бивша 155 1.8ts

Comment

бензин 8/100 и 12/100
            газ 9/100 и15/100

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
              Сменяш свещи, ламбда, дебитомер, проверяваш зацепването на колата, изхвърляш газовата уредба, чистиш дюзи и колата ще хвръкне. В противен случай си караш на газчица и си свиркаш.
              Абсолютно подкрепям!

Comment

Първоначално публикувано от vanboxer Покажи съобщение
                Привет на всички!
                Като цяло много съм доволен от колата,вече стана 1 година от както я имам,навъртял съм и 17000км,само сменях носачи и стабилизираща щанга.Проблема е че не върви на пълната си мощност,почти всяка кола над 115 кс ме бие.На газ върви повече от колкото на бензин,но нещо не е наред според мен.
                Като я смачкам на бензин,при смяна на предавките вместо да ускорява тя първо забива муцуна за секунда и чак след това тръгва нагоре.На какво може да се дължи това?
                На магистралата повече от 205км/ч не може да вдигне.
                Ако не си сменял дебитомер просто му е време смени го и най вероятно ще се оправи колата но щом е с газ и дюзите е добре да почистиш
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Сменял съм само термостат,носачи и стабилизираща щанга,нищо друго

Comment

Първоначално публикувано от vanboxer Покажи съобщение
                    Сменял съм само термостат,носачи и стабилизираща щанга,нищо друго
                    Ето сега е момента да провериш как е зацепена колата, тъкмо имаш крещяща нужда от обслужване.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първо свещите, любезни ... А преди да смениш дебитомера и сондата, провери ги на диагностика... Имай предвид, че сондата не издържа дори и гаранционния си срок, ако двг-то работи на газ. И въздушният филтър требе да го сменяш по-честичко, пак заради газта...

Един колега от Варна, със същия мотор - докато не махна газовата, не можа да я намести!

Comment

Еее хайде сега, да вземе за по-сигурно колегата да смени целия мотор или пък колата, че като гледам с каква лекота му се препочва това да смени, онова да семени.... Защо си мисля, че преди да се сменя каквото и да е, трябва да се установи първо откъде е проблема?
                        Интересни са тези "градски легенди" за тази газ. Много хора карат на газ (в това число и аз) и колите им вървят на 6 и странно защо нямат никакви подобни проблеми. Единствено по-бързо заминават свещите.
                        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Има коли които и на газ да вървят, не дейте така да говорите на пича газта му е последният проблем според мен , но не съм специалист нека си изпълни това което му казвате пък газта най накрая и да не ми се нахвърлят сега бензинаджиите моля,поздрави на всички и Честит празник!!!
                          АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

Най-хубу, първо да се мине на диагностика, за да не се дават пари насляпо и да се сменя наред.

А мнението си за газта - няма да го променя.

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                              Не съм съгласен със съвета за газта,и моята има газ и си върви перфектно.Даже на газ ускорява по-добре.Просто много станаха майсторите газаджий и си мислят че слагането на газова уретба е ала бала,то до извесна степен е така,но не за всички марки коли.На алфите малко хора го чуват това мероприятие.За 45 хиляди с газова уретба никакви интервенций нямам по моята кола, а камо ли заради газта.Но да не променяме темата на колегата.
                              Last edited by toshko69; d.m.y г., 23:18.
                              sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Working...
                              X